Dadaş: Erzurum’un tapusu el değiştiriyor!..

MHP Erzurum İl Başkanı Ekrem Öztürk, 19 Mayıs günü üzerinde çok düşünülmesi gereken bir açıklama yaptı: “Duyarlı bir kısım esnaf ve ailelerin ev ve işyerlerine astıkları Türk Bayrakları dışında cadde ve sokaklarda bir tek Türk Bayrağı görülememiştir. Bu şehrin idaresinden sorumlu olanlar, Yüce Atatürk’e karşı mı bu kadar duyarsızdırlar, gençliğe mi önem vermemektedirler, yoksa 19 Mayısı Milli bir bayram olarak görmemektemidirler? Özellikle 12 Mayıs mitinginde İstasyon Meydanı’nı Türk Bayrakları ile donatan Büyükşehir Belediye Başkanı’nın 19 Mayıs’taki bu duyarsızlığı kamuoyunun ve Türk Milleti’nin gözünden kaçmamıştır...”
Yoruma gerek yok, Başkan söyleneceği söylüyor...
Daha önce de MHP’nin Erzurum Milletvekili Adayı Ahmet Gökhan Yazıcı’nın açıklaması dikkatimi çekmişti... Yazıcı şöyle diyordu: “Ülkemizde küçük Amerika modeli, iki kutuplu bir noktaya taşınmaktadır. Bir noktada sol fraksiyon, diğer kutupda ise kendilerine istismarcı ve riyakarlıkça sağ olarak nitelendiren sağ fraksiyon...”
Yazıcı, her iki ucun birbiriyle rant rekabetinin Erzurum’da hissedildiğinin altını çizme gereğini duyuyor ve tehlike gidişin tüm ülke boyutundaki tırmanışına işaret ediyor...
“Kutubun sol ucundakiler Atatürkçü, laik ve cumhuriyetçi olarak kendilerini ilan edip, bu değerleri istismarla, şahsi ve siyasi menfaat elde ediyor, kutubun sağ cenahında ibadeti, kutsal Kur-an ölçülerimizi gösterişe, sefahata, zevke, eğlenceye dönüştürüp istediği rantı elde edip sıkıştığı zamanda veya belli bir zorlama karşısında mağduriyet rolune bürünüp değişimi döneklikle karıştırabilen, makam için, para için, şöhret için islamı değerlerimizin rencide edilmesine sebep olan iktidar temsilcilerine seslenmek istiyorum...” sözleri ile manzarayı net bir şekilde ortaya koyuyor...
*
BU “kutuplaşma”da Türkiye’nin gerçeği nerede derseniz, Gökhan Yazıcı’nın çizdiği Erzurum tablosuna göz atalım: “Son beş yıldır Erzurum nüfusunda çok ciddi bir artış söz konusudur. Sayın valimiz, bunun sebeplerini sorgulamak yerine seçim meydanlarında bir siyasi imiş gibi boy göstermektedir. Erzurum ekonomisi can çekişiyor! Erzurum, güney kesimden çok ciddi bir göç alıyor ve toplumun dokusu bozuluyor. Toplumda asayiş problemleri ortaya çıkıyor. Tapu dairesine gidiyorsunuz yüzde 90 oranında tapu el değiştirmiş. Bu yeni tapu sahipleri kim? Hiç araştırdınız mı? Erzurum’a ne için gelmişler Erzurum’da hangi kavganın, hangi bölücülüğün mücadelesini yapıyorlar? Hiç araştırdınız mı? Erzurum’da nüfus yoğunluğunda demografik yapıda değişim hangi oranlarda gözlemlenmiştir? Erzurum’un yerlisi fırsat bulup kaçmaya çalışıyor. Çünkü Erzurum’da Erzurum çocuğuna keleşlerle ateş ediliyor! Bu sebepleri sorgulamadan Erzurum güllük gülüstanlıkmış gibi meydanlara düşüp siyasi temsilcilik yapıyorsunuz. Erzurum’a bilinçli bir yığılma söz konusudur. Biz Kürtler’e kardeşimiz demişiz. Çünkü her Kürt PKK’lı değildir, Kürtler ne kadar Kürt’se o kadar Kürt’üz demişiz. Topyekün Türk milletinin evlatlarıyız. ‘Birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır’ düsturu da sözkonusudur. Haritalar yayınlıyorlar Barzani alçağı, Talabani alçağı Erzurum’u da içinde gösteren Kürt devleti kuracaklarmış! Biz bu toprakların bedelini kan ve gözyaşı ile ödedik yüreğiniz yetiyorsa gelir... O Kan’ı öder kurabiliyorsanız kurarsınız! Çünkü bu millet size herzaman hadinizi bildirmiştir.”
Dahası var da sütunda yer yok, ilgilisine arz edilir...


BEHİÇ KILIÇ

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

HALUK’UN AMENTÜSÜ

AYBALA

Aha Size kürdistan