Devlet Bahçeli’deki Kerkük bilgisi

KERKÜK’TE vahim gelişmeler oluyor, Barzani çok uluslu petrol şirketlerinin taşeronu olarak bu topraklara el koymak için her yolu deniyor... Geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve çok sayıda Kürt göstericinin öldüğü bombalı saldırıda “Barzani derininin” parmak izleri var... Kendi insanlarını bile harcamaktan çekinmeyen bir “İhtiras” bu toprakların Türkmenler’ine neler yapıyor düşünün!..
Peki Türkiye ne yapıyor!?.
MHP Lideri Devlet Bahçeli, bakın bu konuda ne diyor: “Kürt grupların yayın organlarının Kerkük’ün Kürt bölgesine bağlanması için başlatılan girişimlere Türk hükümetinin destek verdiği yolunda yayın yapmaları çok düşündürücü ve ibret verici olmuştur...”
Bahçeli’deki bilgiye bakınız!..
“Barzani’nin yayın organları, Kerkük’ün ona bağlanması için Ankara’nın onay verdiğini” yayıyorlar!..
MHP Lideri, sağlam bilgiye ulaşmadan konuşur mu?!. Peki, Bahçeli’ye ulaşan bilgi, Ankara’daki iktidara ulaşmaz mı?!. Ankara, bu haberlere karşı ne tepki göstermiştir biliyor muyuz?..
Dışişleri Bakanı’na gazeteciler Kerkük’te neler olduğunu sordular, şöyle dedi... “Yakından izliyoruz, sorunların uzlaşıyla çözümünü savunuyoruz, tek taraflı alınacak kararlar, daha çok zorluk ve sıkıntı getirecektir... Konuyu BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’la görüştüm...”
Ankara’nın bu açıklaması, Barzani’nin saldırılarına karşın ne kadar caydırıcıdır!?. MHP Lideri Bahçeli’den öğrendiğimiz, Barzani kaynaklarının inanılmaz haberlerini yalanlayacak şiddetli vurgular neden yoktur!?.
“Taraflar uzlaşarak anlaşsın!..”
Barzani, bölgedeki bazı Türkmen ve Arap unsurları, bol para vaadi ve başka maddi imkanlarla yemleyip kendi tarafına çekiyor!.. Petrol parası, Barzani’nin “Çok uluslu petrol şirketleri adına” istila adımlarına yardımcı oluyor, yani “Uzlaşmak” onun için zor değil!.. Türkiye’yi de “Hallettikten” sonra!..
Bahçeli’nin Kerkük’le ilgili söylediklerine bakalım...
“Son dönemde Kerkük’te hız kazanan tahrikler ve Türkmenlere yönelik baskı ve şiddet politikaları çok tehlikeli boyutlara taşınmıştır. Irak’ın kurucu asli unsurlarından olan Türkmen toplumu bugün bir beka sorunuyla karşı karşıyadır. Kürt grupların Kerkük’ü zorla ele geçirmek ve Kürt bölgesel yönetimine bağlamak için son beş yıldır uyguladığı sistemli çabalar çok ileri bir noktaya gelmiştir...”
Bu “İleri nokta” nedir, hatırlayalım...
“Kerkük Vilayet Meclisi’nin Kürt İttifakı mensubu 26 üyesinin geçtiğimiz günlerde Kerkük’ün Irak’ın kuzeyindeki yerel yönetime bağlaması için tek taraflı başvuruda bulunması bu gasp politikasının son tezahürü olmuştur. Kerkük’te Türkmen, Arap ve Kürt grupların yönetime eşit olarak katılmasını öngören Yerel Seçimler Yasası’na karşı çıkan Kürt gruplar, Kerkük’te gerilimi tırmandırmışlar ve Türkmenler’e karşı kanunsuz şiddet uygulamalarına hız vermişlerdir...”
Tekrarlayalım...
Geçtiğimiz günlerde, Kerkük’te Kürt göstericiler içerisinde meydana gelen patlamada “Barzani derini”nin parmak izleri var... Söz konusu gösterilerde, Kandil’den devşirilip Barzani’cileştirilen PKK’lılar baş roldeydi... Patlamanın ardından bu “Sürü” Türkmen evlerine, iş şerlerine saldırdı, kan döktü... Sebep gayet açık... Türkiye’den tepki ise; “Babacan: Uzlaşsınlar!..”
Hatırlayınız...
ABD istilası ile Barzani sürüleri Kerkük’e saldırtıldığında, 2002 yılında ne olmuştu?!. Dışişleri Bakanı Gül Bey “Büyütülecek bir durum yok” dememiş miydi?!. Yokmuş değil mi!!?
Bahçeli diyor ki: “Türkiye’nin Kerkük ve Türkmenler konusundaki hassasiyeti ve kararlılığı hakkında Kürt grupların çok açık biçimde uyarılmaları ve Türk hükümetinin emri vaki heveslerine karşı etkili bir caydırıcılık için gerekli tedbirleri alması hayati önem taşımaktadır...”
Kerkük’te “Olan biten”den söz ederken sadece Barzani’yi telaffuz etmek yeterli mi?!. Peki hiç ABD demeyecek miyiz?!
O durumu da Bahçeli’den aktarıverelim...
“ABD’nin baskısıyla Kürt grupları siyasi muhatap olarak alma yolunda adımlar atan hükümetin Türkmenlerin verdiği yaşam mücadelesi ve Kerkük konusunda etkili ve ciddi bir tepki göstermemesi, Barzani ve Talabani gruplarını bu yolda cesaretlendirmektedir...”
Benim diyeceğim ise...
Kerkük’te Kürt göztericilerin üzerinde patlayan bomba ile Güngören bombası “Kardeş” gibidir ve her ikisinde de “Maşalar” Irak’ın Kuzey’i çıkışlıdır...
“Büyük patron” da tahmin ettiğiniz gizli servisler...
Petrol kâr, işleri de kara...


BEHİÇ KILIÇ

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

HALUK’UN AMENTÜSÜ

AYBALA

Aha Size kürdistan