BİR GEÇMİŞ ZAMANDI

Size bir zaman anlatayım.Bir geçmiş zaman .Şimdilerde , yoksa hepsi bir hayal miydi diye düşünüp özlediğimiz bir zaman , onun adı bir geçmiş zaman...



O zamanlar çocuktuk duygularımız temizdi.Devlet devlet gibiydi , halk da halk gibiydi.İnsanlar doğruyu ve yanlışı henüz ayırabiliyordu.Saflık ve sahtekarlığı , samimiyet ve laubaliliği , mesafe ile kibri birbirine karıştıran soytarıları tanımıyor ve güveniyorduk.Gelecek korkusu yaşamıyor ve ülkü ışığında aydınlanıyorduk.Emperyalist politikalar yine oynanıyordu ama biz fırsat vermiyorduk.



Kızlarımız başörtüsüne siyasi kimlik yüklememişti ve delikanlılarımız hiphop müzik dinlemiyordu.Çocuklarımız sihirli annemi izlemiyordu ve annelerimiz saçma sapan kadın programlarına takılı kalmıyordu.Babalarımız maç peşinde ekrana yapışıp bir küreye hayat bağlamıyor ve onlar ekranda uyurken vatan satılmıyordu.



O vakitler birbirimizi görünce selam veriyorduk ve birbirimizden ayrılırken çüss demiyorduk.Hesap istiyorduk ve adisyonun ne demek olduğunu bilmiyorduk .O zamanlar Türkleşmek , İslamlaşmak ve Muhasırlaşmak yolunda gider Türkçe konuşur Türkçe düşünürdük.Sokaklarda gezerken dükan isimlerini okuyup hayrete düşmez ve burası Türkiye mi diye düşünmezdik.



Bir geçmiş zamandı ve o zamanlar Türk kimliği parentez içerisine alınmıyor ve hüviyetlerde yazan dini İslam ibaresi kimseyi rahatsız etmiyordu.Biz o vakitler Apo adlı insandışı bir varlığı ülkemize getirip beslemiyor ve yakalarsak asacağımıza dair yeminler ediyorduk ve en acısı ona sayın diye hitap etmiyor o uğurda verdiğimiz canlara , şehitlere kaybedilen kelle gözüyle bakmıyorduk ve teröristlere şehit kimliği giydirmiyorduk.



Öyle zamanlardı ki ; biz Türk- Kürt kardeştir türküleri söylerken sırtımıza yapıştırılan Kürt düşmanı çıkarmalarını fark edemiyorduk.Çanakkale geçilmedi geçilmez yazıları yazıyorduk dörtbir yana ve yıllar sonra Çanakkale’ nin geçileceğini bilmiyorduk .



Biz o zamanlar Kırım Kongoyu duymamış, kuş gribi olmuş tavuk görmemiştik.Toprak yasası nedir bilmez ve özelleştirme adı altında ülkeyi satmazdık.Bir geçmiş zamandı ve o zamanlar ismi gibi apak hükümetimiz yoktu ve Aydın Doğan’la çıkarları çatışmazdı.Biz o zamanlar bizdik ve okullarda marş edindiğimiz gibi Türk , doğru ve çalışkandık...



Türk –İslam düşüncesine meftunduk ve ahlaklıydık, inançlıydık ,birdik ve bizdik ...Bir geçmiş zamandı...Aynaya bakınca ; nasıl bir resme bakıp da ressamı hatırlarsak işte öyle hatırlardık Yaradanı .Biz aynaya bakıp da modanın gerisinde mi kaldık diye düşünmezdik.Ve güvenirdik o zamanlar güven önemliydi bizim için . Bu devirde babana bile güvenme sözünü hiç duymamıştık duysak kaldıramazdık...O zamanlar baktığımız her yerde aynı şeyi görürdük aynı olaya ağlar aynı olaya gülerdik....Evet biz gülerdik biz beraber gülerdik..Bir geçmiş zamandı ve biz gülerdik....




O zamanlar beklenen bir nesil vardı şimdilerde gelmesi gereken...Kurtuluş olarak adledilen ve milletin emanetçisi bir nesil....Beklenen bir geçmiş zamandı şimdilerde gelmeliydiler.Yoksa beklentiler boşamıydı...yoksa geldiler de fark edemedik mi?



Evet bir geçmiş zamandı o zamanda sorunlar vardı elbette ama sende vardın...Bir geçmiş zamandı.Senin izcilerin için asla geçmeyecek bir zamandı.Bir geçmiş zamandı yaşandı ama bitmedi.Zaman şimdi o geçmiş zamana gitme zamanıydı.Ve bir geçmiş zamandı...


BERNA ÇETİN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

HALUK’UN AMENTÜSÜ

AYBALA

ÖZBEKİSTAN