HALUK’UN AMENTÜSÜ

Tevfik’in ,oğlu Haluk’a hazırladığı dini anlattığı “Haluk’un Amentüsü şiirini bilirmisiniz? Tevfik başarılı bir biçimde oğluna ve ondan kasıt neslimize yeni ve orjinal bir amentü fırına sürmüştür.
Amentü kelimesi; Arapça inandım anlamına gelmektedir. Yaygın olarak İslamiyetin temel inançları olan “Allah ‘a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine ,ahiret gününe ,kadere ,hayır ve şerrin Allah’tan geldiğine inanma”yı dile(TDK tanımı) getiren Amentü kelimesine Tevfik yeni ve yıkıcı anlamlar yüklemiş bizlere sunmuştur.Bizler de gençlerimize hazırlanan tamamen materyalist felsefenin eş’arına zuhur eden bu yemi almış ve fikir soframıza bade olsun diye kabul buyurmuşuz!
Oysaki; bizim Amentümüz fenni, ilmi, dini milli ve vicdani meselelere kucak açmakla birlikte ahiret inancımıza da sahip çıkmıştır. Tevfik burada ufak bir dokunuşla yeni bir din! Anlayışı yaratmaya çalışmıştır.
Öyleyse diyeceksiniz; öyleyse ne olacak... Şimdiden düşünmeye başladık bile sanki bu sorun yoktu da şimdi piyasaya çıkmış gibi telaşlanmaya, bir yandan da Tevfik’e kızmaya başladık bile değil mi? Oysaki önce kendimize kızmalıyız neden bunlara fırsat verdik ve hala veriyoruz diye...Bizler haşa yeni bir Amentü peşinde falan değiliz ,olmayız da! Bizler elimizde olan inancımıza Tevfik tabiri Amentümüze sahip olalım yeter!
Büyük bir hızla çarşıda ,pazarda satılan dini ve milli duygularımızın yanında okullarda öğretilen Amentüye inat inancımızın ve davamızın arkasında olalım.Biz olmayı unutmayalım ve bizlik duygusunu elimizden bırakmadan ilerleyelim...İşte tam burada Ülkücü Camia olarak ; komünizme , kapitalizme , faşizme ve her türlü emperyalizme karşı olan davamız adına bunların panzehiri olan dine ve milliyetçiliğe sahip çıkalım.
Bizler Haluk’un Amentüsüne inat Allah’a inandık; ona inat; Hz. Peygambere inandık,ona inat;Atatürk’e inandık, Haluk ‘un amentüsüne inat sana inandık Başbuğum...
İnandıklarımızın peşinden gitmez ve onlara sahip çıkmazsak ; inanmadıklarımızı yaşamaya mahkum oluruz




BERNA ÇETİN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

AYBALA

Aha Size kürdistan